Art Work collections Ζωή Νικητάκι Zoe Nikitaki

Welcome

Καλώς ήλθατε στη σελίδα μου και στο μαγικό ταξίδι της Τέχνης!

Καλώς ήλθατε στη σελίδα μου
στο μαγικό ταξίδι της Τέχνης!

Αγαπώ να αποτυπώνω μέσα από τη ζωγραφική και τη συγγραφή μου κόσμους Αόρατους, Μυστικούς και Ουρανοδιαστημικούς, κόσμους που υπάρχουν στα παραμύθια, στα όνειρα των παιδιών και στα οράματα των Ψυχών. Είμαι κατά κύριο λόγο αυτοδίδακτη ζωγράφος – εικονογράφος, αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας, φιλόλογος και ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεύτρια που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Έχω υλοποιήσει αρκετές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω εικονογραφήσει όλα τα βιβλία που έχω συγγράψει, όπως και άλλων συγγραφέων, με μεγαλύτερες συνεργασίες γνωστό θυγατρικό οίκο του Hay House και τις εκδόσεις Onager στη Νέα Υόρκη. Γεφυρώνω μέσα από τη δράση μου τρεις τομείς: εκπαίδευση, τέχνη και θεραπεία και εστιάζω στη θεραπευτική διάσταση και λειτουργία της Τέχνης.

 Έχοντας ασχοληθεί 30 χρόνια με τα παιδιά και τα τελευταία με ενήλικες μέσα από τον χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και της θεραπείας (με την ευρεία έννοια της φροντίδας, της επιμέλειας και της υπηρεσίας στον άνθρωπο) δημιούργησα το Healing Art in Greece, με κύριο εργαλείο μια πρωτοποριακή μέθοδο σύνθεσης που ονομάζω Ιαματική Ταξιδευτική – Psychodynamic Color Storytelling. Τα τελευταία χρόνια μεταλαμπαδεύω την βιωματική εμπειρία και γνώση μέσα από το θαυμαστό ταξίδι της διαδρομής μου σε πρωτότυπους εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων με έμφαση στη ψυχοδυναμική δημιουργική έκφραση και θεραπεία μέσα από την τέχνη της αφήγησης και της συγγραφής του παραμυθιού. 

Η Τέχνη για μένα είναι Πύλη μυστική για να μεταβαίνω και να επικοινωνώ με τη Μαγική Παράλληλη Πραγματικότητα, να αναπνέω και να επανασυνδέομα με το τραγούδι της ψυχής μου. Μέσα από την Τέχνη ανακαλύπτω κάθε φορά από την αρχή τη διαδρομή για να συνομιλώ με μια βαθιά και αθέατη πλευρά του Κόσμου, για να μπορώ να μετασχηματίζω τα σκοτάδια σε φως και τον πόνο σε μια πορεία για την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση. Η δημιουργία μέσα από την Τέχνη είναι για μένα σαν μια προσευχή, μια αέναη διαδικασία ιερής τελετουργίας, ένας διαλογισμός κι ένας τρόπος για να αφουγκράζομαι μέσα μου τις σπίθες των οραμάτων της Ψυχής και τις συνομιλίες από κόσμους υπεργήινους. Και ταυτόχρονα ένας τρόπος μετασχηματισμού της συνείδησης, μα και της εξωτερικής πραγματικότητας. 

Πιστεύω πως ο κύριος ρόλος της Τέχνης στην εποχή μας είναι η γέννα του Νέου Ανθρώπου που είναι ενωμένος με το Πνεύμα, που ανυψώνεται με τόλμη, αφοβία και αυταπάρνηση από τον κόσμο της λήθης και των αυτοπεριορισμών του σκοταδιού της ύλης, στον κόσμο της Αληθινής Ουσίας του Φωτός πέρα από την μορφή. Η κύρια λειτουργία της Τέχνης είναι η θεραπευτική, αυτή που υπηρετεί τον άνθρωπο και τον βοηθά να επανασυνδεθεί με τη θεϊκή ουσία εντός του και συνεπώς με τον Αληθινό Εαυτό. Θεωρώ πως σαν καλλιτέχνες, έχουμε το καθήκον να σταθούμε στο Φως της Ψυχής μας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτόν τον πλανήτη και να εργαστούμε μέσα από το όραμα και τη δημιουργία μας, για να μεταμορφώσουμε την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα και να φέρουμε ομορφιά, αρμονία και αφύπνιση της συνειδητότητας. 

Καλώς ήλθατε στη σελίδα μου και στο μαγικό ταξίδι της Τέχνης!

Ελπίζω να σας δώσει έμπνευση και χαρά!

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της ζωγραφικής και της τέχνης!
Η τέχνη για μένα είναι πύλη μυστική για να μεταβαίνω και να επικοινωνώ με τη μαγική παράλληλη πραγματικότητα, να αναπνέω και να επανασυνδέομαι με το τραγούδι της ψυχής μου. Μέσα από την τέχνη ανακαλύπτω κάθε φορά από την αρχή τη διαδρομή για να συνομιλώ με μια βαθιά και αθέατη πλευρά του κόσμου, για να μπορώ να μετασχηματίζει τα σκοτάδια σε φως και τον πόνο σε μια πορεία για την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση

Τι Συμβαίνει

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ