Art Work collections Ζωή Νικητάκι Zoe Nikitaki

Η Τέχνη με επέλεξε

Η ζωγραφική είναι ο διαλογισμός της και ένα μονοπάτι θεραπείας και μυστικιστικής μεταμόρφωσης της εξωτερικής και εσωτερικής πραγματικότητας.

Η Τέχνη με επέλεξε

Η Τέχνη με επέλεξε δεν την επέλεξα εγώ και φροντίζω στο διάβα πάνω στο μονοπάτι της να την υπηρετώ όσο μπορώ με σεβασμό και αφοσίωση αφουγκραζόμενη αυτά που κάθε φορά αιτείται, αυτά που κάθε φορά μου λέει. Κι αυτό απαιτεί θυσίες και πολλά όχι στις εξωγενείς και δελεαστικές πολλές φορές προκλήσεις, καθώς η Τέχνη είναι απαιτητική και ζητά αποκλειστικότητα. Ζητά όταν σου απλώσει το χέρι, να είσαι εκεί και να είσαι διατεθειμένος να αφήσεις το χέρι σου μέσα στο δικό της, να της παραδοθείς με απόλυτη εμπιστοσύνη λαμβάνοντας πολλές φορές τολμηρές αποφάσεις, ριψοκινδυνεύοντας, εγκαταλείποντας τη ζώνη ασφαλείας με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό… Θα σου ζητήσει πολλές φορές να κάνεις το άλμα στην Άβυσσο, το άλμα πάνω από το κενό δίχως δίχτυ ασφαλείας, με κατεύθυνση το Μέγα Άγνωστο, το Μέγα Ανείπωτο. Δεν μπορείς να προδώσεις το αίτημά της διότι έτσι θα είναι σαν να προδίδεις την ίδια την Ψυχή, ο φόβος και η αμφιβολία δεν μπορεί να συμβαδίσει σε αυτό το μονοπάτι, ούτε η τρυφηλότητα και ο συμβιβασμός στις ανέσεις της χονδροειδούς ύλης δεν βοηθά στη διαδρομή αυτή, διότι ποτέ έτσι δεν πρόκειται να σου αποκαλύψει το μυστικό παλάτι της. Αν καταφέρεις να σταθείς επάξια στις δοκιμασίες του ταξιδιού που σε καλεί, τότε θα σου προσφέρει τα δώρα της τα Ουράνια κι ίσως το πιο μεγάλο της δώρο να είναι τούτο: να καταστήσει εσένα ένα ολοζώντανο έργο Τέχνης που αναπότρεπτα ως εκ τούτου, τα συνεπακόλουθα εργαλεία – χαρίσματά της θα είναι με έναν τρόπο μαγικά και η δυναμική τους ίσως μοναδική! Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω θέσει στον εαυτό μου ως καλλιτέχνης είναι το να μην προδώσω αυτό, το οποίο με έχει επιλέξει να το υπηρετήσω, δηλαδή την Τέχνη και η Τέχνη δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από τον άνθρωπο και κυρίως από την εσώτερη επιταγή της Ψυχής. Η Τέχνη δεν μπορεί να υπηρετεί τον υλισμό, δεν μπορεί να εκπορεύεται από κίνητρα της μικροδιάνοιας, του ωφελιμιστικού μικροεγώ, της αλλαζονικής φύσης, της έπαρσης του κατώτερου νου που ενδιαφέρεται μόνο για υλιστικά κέρδη. Η Τέχνη δεν μπορεί να εκπορεύεται από τον σκοταδισμό και την ανελευθερία, διότι τότε δεν είναι Τέχνη. Η κύρια λειτουργία της Τέχνης για μένα είναι ακριβώς αυτή, η θεραπευτική.

Πιστεύω στο ταλέντο

Πρόκειται περί κατακτημένων δώρων από προγενέστερες ενσαρκώσεις, με τα οποία έρχεται η ψυχή για να εκπληρώσει την αποστολή της στην εκδήλωσή της στη ζωή. Κάθε ψυχή έρχεται με ένα τουλάχιστον δώρο, ξεχωριστό, ιδιαίτερο και ανεπανάληπτο που της δίδει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τον σκοπό για τον οποίο βρίσκεται εδώ προσφέροντας την υπηρεσία της μέσω του ταλέντου και συμβάλλοντας έστω μια μικρή φωτοσταγόνα στο να φωτιστεί ο κόσμος μας.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της ζωγραφικής και της τέχνης!
Η τέχνη για μένα είναι πύλη μυστική για να μεταβαίνω και να επικοινωνώ με τη μαγική παράλληλη πραγματικότητα, να αναπνέω και να επανασυνδέομαι με το τραγούδι της ψυχής μου. Μέσα από την τέχνη ανακαλύπτω κάθε φορά από την αρχή τη διαδρομή για να συνομιλώ με μια βαθιά και αθέατη πλευρά του κόσμου, για να μπορώ να μετασχηματίζει τα σκοτάδια σε φως και τον πόνο σε μια πορεία για την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση

Τι Συμβαίνει

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ