Λίγα λόγια…

Picture 2Λίγα λόγια …

Αφηγούμαι παραμύθια για παιδιά και για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται, γράφω παραμύθια ενίοτε, μα και τα εικονογραφώ. Ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και έχω διδάξει επί δυο δεκαετίες παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ως φιλόλογος και από το 2006 έως και το 2014 ως μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
 Αγαπώ τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τα ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά, όπως και η γιαγιά μου, που τον παραμυθοαέρα εμφύσησε στο νου και στην καρδιά μου.
 Aφηγούμαι παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου, παραμύθια δικά μου μα και ποιητικές ιστορίες. Αγαπώ τα μαγικά παραμύθια και τις ιστορίες σοφίας που την αλήθεια απάνω στα φτερά τους κουβαλούν απ΄την αυγή του χρόνου. Έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με ποικίλες θεματικές σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε θέατρα, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στη Στοά του Βιβλίου σε συνεργασία με διάφορους εκδοτικούς οίκους, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, στο ογκολογικό συνέδριο της ΕΣΗΕΑ, στο Ελληνοϊαπωνικό συνέδριο με την ομάδα κουκλοθεάτρου Seiwa Bunraku, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κλπ. Έχω λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια με διαλέξεις για το παραμύθι και τη θεραπευτική λειτουργία του. Έχω υλοποιήσει σεμινάρια σχετικά με το παραμύθι για φοιτητές παιδαγωγικής και προσχολικής αγωγής. Εστιάζω στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρώ ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας.